Kirganiks kennel startades 1998


Jag startade min kennel med att föda upp Siberian husky. Jag tävlade drag i slädhundsstil men när min kropp sa ifrån så fick jag släppa dessa underbart vackra hundar och började med vallhundar i stället och dessa otroligt smarta Border collies  fick en speciell plats i mitt hjärta. När jag tog hand om och tränade en döv Border collie lärde jag mig mycket om kroppsspråk och kommunikation. Eftersom jag har jägarexamen och vill hjälpa till med eftersök så jag tog hand om en Basset artésien normand och då vaknade intresset för Basset raserna . Jag måste säga att mina Bassets är som clowner man får sig många härliga skratt.  Vi kommer bara ta ett fåtal valpkullar och bara efter hundar som jag själv är intresserad av att spara valpar ifrån. Jag tycker att utställningar är viktiga för att få en bedömning av avelsmaterialet, men det absolut viktigaste är psyket och arbetsvilja . Jag vill ha hundar som ska kunna följa med överallt och vara sociala. Jag tycker att specialsök och eftersök är roligt och hundarna älskar det . Jag kommer även att testa mina hundar för att eventuellt utbilda dem till sociala tjänstehundar  så som besökshund, terapihund eller skolhund.

Jag har genomfört - Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning  år 2003. 

År 2013 utbildade  jag mig till  Föreståndare för Hundpensionat  / Hunddagis.
I utbildningen lades stor vikt vid  - 

Hundens beteendebehov och etologi                                             Problemhundar och deras ägare.                                                                      Stress hos hundar.                                                           Djurskyddslagstiftningen .       Raskunskap.                          Smittspridning. Första hjälpen  och   företagande.

År 2017 genomförde jag och hunden Oden  en grundkurs i Specialsök .
(på bilden Rex och Fly)