BASSET HOUND

 

Är en hundras från Storbritannien som ursprungligen var en långsamt drivande jakthund men är nu vanligast som sällskapshund. Det finns dock fortfarande många individer som är duktiga jakthundar och många är fantastiska eftersökshundar.  Basset Hounden är från början en korsning mellan den Franska basset artésien normand och den engelska blodhunden. Basseten är godmodig och tillgiven, den är mycket social mot både människor och andra hundar men även ganska självständig vilket kräver en del tålamod vid träning. Den är envis och de älskar mat . De har inga problem med att ligga i soffan och slappa men hänger gärna med på långpromenader eller ett par timmar i skogen. De älskar att sova och gör det helst i din säng eller soffa. De fäller ofta och dreglar ganska mycket men vad gör väl det när en basset är 100 % kärlek och glädje.


Liian´s Shere Khan eller Oden som vi kallar honom för.

Född  20170610 

Han en genom snäll kille som älskar att jobba med sin nos . Oden är en cool kille som klarar av att koppla av överallt .      Han är skottfast och ett underbart psyke som tar det mest med ro.                                En härlig kille som har tagit en stor plats i mattes hjärta. 

Han har gått en specialsök kurs och viltspår kurs. Han går nu även en förberedande utbildning för att sedan eventuellt utbildas till besökshund.


Aster Bass Cleopatra  Född  20190511

Cleo är dna - testad för Lafora disease  ( en form av epilepsi ) och POAG primary open angle glaucoma.  Hon är fri från anlag från båda dessa sjukdomar . 

Dna- testerna är självklart framtagna för Basset hound och en veterinär har tagit blodproverna och kollat identiteten på hunden och sedan skickat detta till ett mycket välrenommerat laboratorium.

Cleo är en underbar tjej som har ett helt underbart temperament. Cleo är nyfiken och är med på allt .

Cleo är en import från Ryssland . 

Cleo är både vacker och kontaktsökande och har ett mycket bra psyke. 

Vi får se vad denna tjej kommer att bidra med till kenneln . 

Bilderna nedan är på hennes föräldrar och hennes stamtavla